2. Leerkracht worden in 45 minuten

Onze techdocenten leren honderden leerlingen de basis van programmeren en game design, zonder dat ze een officiële lerarenopleiding voor hebben gevolgd. Dat is juist ook de uitdaging: er zijn te weinig docenten die goed onderwijs in digitale vaardigheden kunnen verzorgen.

Uiteraard is het onmogelijk om vier jaar PABO in een online cursus te stoppen. Toch is het voor een DigiDocent wel fijn om wat trucjes achter de hand te hebben. We proberen jou en andere techdocenten in sneltreinvaart klaar te stomen om deze uitdaging aan te kunnen. Want het is best een uitdaging: les geven aan 30 elfjarigen.

Aan jou de taak om de rol van techdocent goed te spelen. Wat voor leerkracht ben jij? Wil je graag de leuke leraar zijn? Ben je streng? Wat is jouw manier van uitleggen? Hoe houd je leerlingen gemotiveerd? Wat voor regels gelden er in jouw klas? En wat als iemand zich niet houdt aan die regels?

We hopen dat je een steeds betere leraar wordt. Een leraar die steeds verder boven de stof staat en goed kan inschatten wat leerlingen leuk vinden en wat te begrijpen is voor ze. Een leraar die ook constant wil verbeteren, door te leren van momenten die goed en niet goed gingen.

Dat is een hele uitdaging! Ook voor ons.

Not Enrolled
This course is currently closed

Course Includes

  • 8 Lessons