Aan de slag!

Je wilt aan de slag. Dat begrijpen we! We werken in deze community vooral met CoSpaces Edu. Daarmee kun je 3D-werelden maken en interactief maken door te programmeren.

Er zijn nog héél veel andere programmeertalen. Wil je de 3D voorwerpen maken die je in jouw wereld kunt invoegen? Dan kun je bijvoorbeeld ook met Tinkercad werken. En met Processing kun je van alles maken, bijvoorbeeld apps. 

CoSpaces Edu

Met de online programmeeromgeving CoSpaces Edu breng je Virtual Reality tot leven. In een paar stappen kan je leren stukjes code in de goede volgorde te zetten en zo een interactieve 3D wereld of game te maken.

Tinkercad

Tinkercad is een gratis online programma waarmee je 3D modellen kunt bouwen. Die modellen kun je in je CoSpaces Edu game gebruiken óf printen met een 3D printer. Op de website van Tinkercad vind je (Engelstalig) lesmateriaal.

Processing

Wil je met echte code aan de slag? Wij werken veel met Processing (gratis).  Een stukje lastiger dan CoSpaces Edu, maar wel een heel leuke manier om apps te maken voor je telefoon. Op hun website vind je (Engelstalig) lesmateriaal.